Följ Nordomatic

Nordomatic har fått förtroendet att leverera smart automationslösning St Görans sjukhus i Stockholm

Pressmeddelande   •   Aug 17, 2018 15:32 CEST

St Görans sjukhus

Det pågår ett omfattande arbete med att bygga ut och modernisera S:t Görans sjukhus, detta för att kunna möta det ökade vårdbehovet hos Stockholms växande befolkning.

Projektet omfattar ombyggnad av befintliga sjukhusbyggnader samt nybyggnad av två huskroppar. Den preliminära omfattningen är cirka 29 000 kvadratmeter nybyggnation och cirka 10 000 kvadratmeter ombyggnation. Uppdraget har påbörjats i form av en samverkansentreprenad och ska färdigställas i etapper till 2022. Då kommer sjukhuset ha ökat kapaciteten med ca 6 000 nya slutenvårdstillfällen per år, vilket motsvarar en ökning med 62 vårdplatser. Det kommer också vara möjligt att ta emot 4 000 förlossningar varje år.

Avsikten är att om- och nybyggnationen på S:t Göran ska certifieras enligt Miljöbyggnad, en certifiering för nya och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och material. Miljöklassningssystemet Miljöbyggnad administreras av Sweden Green Building Council.

“Vi är väldigt glada över att få vara med på även detta sjukhusprojekt. Vi har stor erfarenhet av liknande projekt och kommer med vår specialistkompetens leverera en beprövad och framtidssäkrad öppen teknisk lösning anpassad för verksamheten. Vi hoppas att vi med vår kunskap kommer vara med och bidra till en både kostnadseffektiv och smart teknisk lösning. “ säger Anders Kjellqvist, affärsområdeschef entreprenad Stockholm.

Nordomatic är en specialiserad tillväxtkoncern med fokus på ’smart buildings’ och energieffektivisering i större fastigheter. Verksamheten startade 1967 och är idag den ledande, oberoende partnern inom fastighetsautomation med c:a 400 medarbetare och en omsättning som överstiger 700 MSEK. Koncernen är verksam i Sverige, Danmark och Norge.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://kabona.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.