Följ Nordomatic

Nordomatic förvärvar Kabona och blir Skandinaviens största specialist inom fastighetsautomation

Pressmeddelande   •   Mar 22, 2018 10:08 CET

Idag meddelas att Nordomatic är överens med Latour Industries om förvärv av samtliga aktier i Kabona AB. Kabona är en ledande aktör inom fastighetsautomation på sex orter i Sverige och genom att ingå i Nordomatic-koncernen så stärks förutsättningarna för fortsatt innovation och tillväxt.

”Det här är en väldigt spännande företagsaffär som öppnar nya möjligheter. Kabonas kompetens inom energieffektivisering samt företagets djupa slutkundsrelationer kommer att stärka koncernen rejält. Ambitionen är att alla medarbetare och kunder ska uppleva att vi satsar på kunskapsutveckling för varje individ och att vi fortsätter strävan efter att vara en branschpionjär med nya tekniska lösningar för smart buildings.”, säger Olov Schagerlund, koncernchef Nordomatic.

”Det här är en milstolpe i Kabonas utveckling och vi kommer nu att ingå i en specialiserad koncern där våra gemensamma erfarenheter kring energigenial fastighetsautomation, arbetssätt och systemstöd kan bidra till marknadsledande konkurrenskraft. Jag är speciellt mån om att leveransen till kunderna fortsätter att utvecklas, och att alla medarbetare känner ännu större utvecklingsmöjligheter i denna koncern.”, säger Fredrik Askerdal, VD Kabona.

Den gemensamma koncernen kommer att omsätta c:a 800 Mkr, varav c:a 550 Mkr i Sverige, vilket gör Nordomatic till Skandinaviens största specialist inom fastighetsautomation och smart buildings.

För mer information, kontakta:

Olov Schagerlund, VD & Koncernchef Nordomatic, +46 708 184 184
Fredrik Askerdal, VD Kabona, +46 73 231 91 91
Björn Lenander, VD Latour Industries, +46 70 819 4736

Kabona AB är ett av de ledande företagen i Europa när det gäller energigenial fastighetsautomation, en automation som kombinerar ett optimalt inomhusklimat med kraftigt reducerade kostnader och ett långsiktigt hållbart samhälle. Kabona är helägt dotterbolag till Bemsiq AB, den affärsenhet inom Latour Industries som samlar bolag inom energieffektivisering och automation i fastigheter.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://kabona.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.